Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken
De in 1955 opgerichte vereniging verzorgd diverse EHBO opleidingen
en verleent assistentie bij sportevenementen en manifestaties.
Informatie kunt U opvragen via ehmail@ehbowijchen.nl,
of een van de andere adressen bij “Contact Bestuur”.

             EHBO vereniging Wijchen

Ooit in een ver verleden, is het Rode Kruis in Wijchen begonnen met een groep enthousiaste mensen aan een EHBO opleiding. Dit haperde op een bepaald moment.

Maar bleef er een groep mensen over die eigenlijk met het EHBO werk door wilde gaan. Deze groep heeft in 1955 de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Wijchen in het leven geroepen. Als we uitgaan van ons verenigingsnummer dat bekend is bij de EHBO bond, bestaat we de vereniging van af 1945, maar daar horen de Rode kruis jaren bij, zij hebben ergens rond 1945 dit nummer aangevraagd, dit nummer is toen door de nieuwe EHBO vereniging overgenomen.

Wij gaan uit van het moment dat de enthousiaste groep EHBO-ers, die overgebleven waren, de Katholiek Vereniging voor Eertse Hulp Bij Ongelukken oprichtte.

Dat moment was 5 april 1955.

In september 1979 is de "Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken" door een statutenwijziging verandert in "EHBO Vereniging Wijchen", wat formeel de startdatum is voor een nieuwe vereniging.

De belangrijkste activiteiten van de vereniging zijn o.a.:

Opleidingen EHBO basis, EHBO herhalingen, BLS met AED bediening, AED alert (Gemeente Wijchen), EH aan Kinderen, en diverse deelcertifivicaten (aantekeningen). Dit alles in samenwerking met EHBO instructeurs en LOTUS.

Opleiden van hulpverleners en het assisteren met EHBO-ers bij de diverse evenementen in Wijchen e.o.

Voor deze live EHBO hulpverlening, kan men zich aanmelden bij evenement@ehbowijchen.nl, uiteraard moet je wel een geldig EHBO diploma hebben en sta je nooit alleen.

Op dit moment (juli 2020) heeft de vereniging 566 EHBO relaties. Waaronder EHBO leden (met basisopleiding), AED alert hulpverleners (Gemeente Wijchen), BLS/AED hulpverleners en mensen met deelcertificaten.

Nu, 2021, bestaat deze vereniging nog steeds uit zeer veel enthousiaste hulpverleners.

 

Het bestuur, leden en commissies EHBO Wijchen