Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken
De in 1955 opgerichte vereniging verzorgd diverse EHBO opleidingen
en verleent assistentie bij sportevenementen en manifestaties.
Informatie kunt U opvragen via ehmail@ehbowijchen.nl,
of een van de andere adressen bij “Contact Bestuur”.

             EHBO vereniging Wijchen

Ooit in een ver verleden, direct na de beeindiging van de WOll is het Rode Kruis in Wijchen met een groep enthousiaste mensen begonnen met het geven van EHBO opleidingen aan de BB (Burger Berscherming) in de toemalige Boterfabriek (De Botterkeet). In het begin van vijftiger jaren begon die organisatie wat te kraken waardoor een aantal leden zelf een (EHBO) vereniging begon.

Deze groep heeft op 5 april 1955 de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Wijchen in het leven geroepen. Als we uitgaan van ons verenigingsnummer dat bekend is bij de EHBO bond, bestaat we de vereniging van af 1945, maar daar horen de Rode kruis jaren bij, zij hebben ergens rond 1945 dit nummer aangevraagd, dit nummer is toen door de nieuwe EHBO vereniging in 1955 overgenomen. De Rode Kruis vereniging verdween steeds verder van het toneel, voor zover bekent in 1956/57 volledig verdwenen, met inbegrip van alle gegevens over deze vereniging.

Wij gaan uit van het moment dat de enthousiaste groep EHBO-ers, die overgebleven waren, de Katholiek Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken oprichtte.

Dat moment was 5 april 1955.

In september 1979 is de "Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken" door een statutenwijziging verandert in "EHBO Vereniging Wijchen".

De belangrijkste activiteiten van de vereniging zijn o.a.:

Opleidingen EHBO basis, EHBO herhalingen, BLS met AED bediening, AED alert (Gemeente Wijchen), EH aan Kinderen, en diverse deelcertificaten (aantekeningen). Dit alles in samenwerking met EHBO instructeurs en LOTUS.

Opleiden van hulpverleners en het assisteren met EHBO-ers bij de diverse evenementen in Wijchen e.o.

Voor deze live EHBO hulpverlening, kan men zich aanmelden bij evenement@ehbowijchen.nl, uiteraard moet je wel een geldig EHBO diploma hebben en sta je nooit alleen.

De EHBO Vereniging Wijchen heeft een groot aantal relaties. Waaronder EHBO leden, AED alert burgerhulpverleners (project van Gemeente Wijchen), BLS/AED hulpverleners en mensen met een deelcertificaat zoals EHBO aan kinderen (EHAK) en EHBO bij wandelletsels.

Nu, 2024, bestaat deze vereniging nog steeds uit zeer veel enthousiaste hulpverleners, en een bevlogen bestuur.

Op 5 april 2025 viert de vereniging haar 70 jarig bestaan.

 

Het bestuur, leden en commissies EHBO Wijchen